Zondag: shoppen! :)
Zondag is schoolwerkdag! Bah! Maar het zal moeten, we hebben immers veel werk voor ons eindwerk en in het weekend moet ik al mijn schade inhalen van mijn Chinese les. Het is nogal moeilijk voor me om nog eens na mijn werk al mijn woordjes en karaktertjes te beginnen leren, dus moet ik het allemaal in het weekend doen. Maar omdat het de eerste zondag was, ik nog niet zoveel zin had en Katrien 's middags naar de Chinese les moest ben ik met Henry gaan shoppen in Yashou. Yashou is een shoppingcentrum met allemaal kleren van bekende merken (het zijn weliswaar namaak-kleren, maar Chinezen zijn erg goed in het namaken, waardoor je vaak het verschil niet ziet tussen het echte merk en het fake van China), schoenen, accesoires, Chinese kleding,... Ze hebben er eigenlijk gewoon alles! Maar het verschil met een gewoon shoppingcentrum is dat je hier kan afbieden op de prijs! Eigenlijk móet je afbieden op de prijs, want anders zetten ze je dik in de zak! Gelukkig had ik Henry mee (die veel vlotter Chinees praat dan mij en er ook zo uitziet) die goed geholpen heeft! We hebben echt zotte koopjes gedaan!
- Ik heb 5 cd's en een DVD gekocht voor 10€ in totaal. Echt de CD's zien hier mega goedkoop. Meestal 2,5€ per stuk. Ze zijn natuurlijk nagemaakt, maar je ziet het er echt niet aan! De DVD's zijn gewoon gekopieerd en op een schijfje geplaatst (hier zie je wel dat ze fake zijn), maar je hebt ondertitels en ze hebben ook echt recente films. Zo heb ik New Moon gekocht (die eigenlijk bij ons in Belgie ook nog maar net uit is op DVD, maar voor veel meer geld waarschijnlijk, want de mijne heeft slechts 1€ gekost).
- Ik heb een paar gouden Allstars gekocht voor 8€. Ik vind ze mega zalig! Ze zijn een beetje flashy en vallen een beetje op, maar ze zijn cool! Ik weet ook niet of het echte zijn. Ik denk dat het misschien allstars zijn die van de boot zijn gevallen, of met een kleine constructiefout ofzo. Alleszins, het valt ook niet op moesten ze fake zijn, en dan nog, ze waren goedkoop! (De oorspronkelijke prijs was 24€, maar na een goed staaltje afbieden van Henry waren ze voor veel minder van mij! Je moet hier echt zeggen van nee ik wil ze niet hebben voor zoveel en dan weglopen. Ze lopen je echt achterna om er toch maar voor te zorgen dat je ze gaat kopen en doen hun prijs dan direct naar beneden! Vre zalig, ik begin de tricks ook al door te hebben!)
- Ik heb een (fake) Ipod Shuffle van 2GB gekocht voor 10€. Dit is niet zo'n zotte koop, maar mijn Ipod had het begeven en ik wou een andere voor hier op de metro een beetje Belgische muziek te hebben. Want Chinese muziek is nog altijd niet mijn ding! Maar op zich valt het niet op dat hij fake is. Dit komt ook omdat hij geen schermpje heeft (bij de Nano's zag je vb op het schermpje echt dat het fake was, doordat er een ander lettertype werd gebruikt enzo).
Daarna heb ik toch nog maar een beetje met Katrien gewerkt aan ons eindwerk (nadat ik een uur te laat thuis was, oeps! Was te enthousiast aan het shoppen!) en 's avonds heb ik het rustig gehouden om mijn tweede werkweek goed te kunnen beginnen.
x
Blijkbaar is de shop in China top
thnxie voor de mooie bloemen! pr8ig voorsmaakje van de gentse floralies!
hier genieten we van je toffe verhaaltjes en alvast nog veel plezier! zo'n belevenissen neemt niemand je nog af! veel succes en veel liefs van annie, high in the sky!
knipoogje!
Geweldig da afbieden, kzou me rot amuseren, ma tegelijkertijd denk ik da ge as ge der ff zit nogal veel "brol" ga bijeen krijgen en zo wss een dure terugreis ga hebben omda ge een tweede bagage ga moeten meenemen:)
anyways have fun ginder, tis enorm plezant om over ulle doen en laten te lezen:d
Ze zouden da in België ook moeten invoeren zo shoppen me afbieden! Kzou alleen al gaan winkelen daarom...
Alleszins weer een leuk dagje daar zo te horen!
Kbegin meer & meer het leuke van zo'n buitenlandse ervaring te zien!
greetz
Zalig, dringend eens in China gaan shoppen dus!
xxx
Hé dag Elisa, ik hoop dat je al het stof reeds hebt kunnen doorspoelen! Wil jou een gelukkige verjaardag wensen en je laten weten dat we hier met z'n allen vol enthousiasme en zeer gretig alle nieuwtjes op je blog volgen!en dat het een verrijkende ervaring is op alle vlakken dat lezen we uit je verhalen! groetjes en nog een dikke knuffel