Allemaal beestjes
Zaterdag zijn we naar de Beijing Zoo geweest, de dierentuin van Beijing. Inkom: €1,5 dat is wat anders dan de zoo in Antwerpen en hier is het nog eens veel groter ook. We hebben heel de namiddag rond gelopen in de dierentuin en veel beestjes bekeken. Op voorhand hadden we al wat commentaren gehoord dat de dieren en hun hokken niet zo verzorgd waren en dat we niet mochten verschieten. Maar ik vond dat het eigenlijk best meeviel. Ok, sommige kooien lagen wat vuil en er lagen flesjes en blikjes in die mensen erin gegooid hadden, maar het was niet zo dat de dieren in hun eigen uitwerpselen rondliepen of echt in een smerige kooi zaten. Sommige kooien waren ook niet in proportie. Zo zaten de panda's in een heel grote en mooie kooi, terwijl dan de leeuwen en tijgers een kleine kooi kregen in vergelijking met hun grootte. Maar ik had veel erger verwacht...
De Beijing Zoo is echt een grote dierentuin, zonder enige structuur. Er zijn wel pijltjes, maar je kan niet echt een pad volgen. Je vindt er ook echt alles. Een lijstje van wat we allemaal bezocht en bekeken hebben:
- Katten: tijgers, leeuwen, jaguars, lynx, witte tijgers, poema's, panters,... Echt alle soorten 'katten' zaten er. Sommige zagen er beter uit dan anderen, sommige roken beter dan anderen en sommigen waren actiever dan anderen.
- Nijlpaarden en neushoorns. Echt grote beesten.
- Giraffen, zebra's, kamelen, paarden, lama's
- Apen in alle soorten en maten
- Reptielen. Er was een heel gebouw met alle reptielen. Een hele verdieping met schildpadden en padden. Heb echt grote padden gezien en schilpadden met echt lange nekken. Er was een hele verdieping met slangen, maar omdat slangen echt mijn ding niet zijn, ben ik daar maar eens snel doorgewandeld. Er waren krokodillen in alle soorten en maten, maar aan die beesten heb je niets, want die bewegen amper. Ze knipperen niet met hun ogen, je ziet ze niet ademen, zelfs in het water doen ze niets.
- Olifanten
- Panda's. Voor de panda's moest je extra betalen (50 cent), want dat is dé attractie van de zoo. Maar het was wel de moeite. Zo schattig eigenlijk!
Pinguïns, orka's, haaien en andere zeedieren hebben we niet gezien, want die zaten in het aquarium waarvoor je om één of andere reden veel meer geld moest geven.
Om 17u sloot de dierentuin en moesten we weggaan. We zijn dan maar gaan eten en besloten daar om 's avonds nog naar een marktje met allemaal snacks te gaan in Wanfujing (de winkelplaats van Beijing met alle grote winkels en merken). Nadat we eerst verkeerd waren gelopen door Henry zijn oriëntatietalent, zijn we er uiteindelijk na een tijdje stappen geraakt. Het marktje was niet zo groot en er stonden enkel kraampjes die snacks verkochten. Allemaal satés, met dingen op een stokje. Maar geen gewone dingen zoals bij ons in België, echt rare dingen! Slangen, schorpioenen, kakkerlakken, krekels, zeepaardjes, zeesterren, inktvissen, sprinkhanen,... Allemaal gefrituurd op een stokje! Eikes! Het eerste moment dat ik het zag vond ik het echt vies! Zeker de slangen en de inktvissen, zo van die slijmerige lange dingen op een stukje, bah! Gelukkig hadden ze er ook fruit op een stokje, of andere desserts. Henry besloot om eens de gefrituurde schorpioen te eten. Op het eerste zicht dacht ik echt: bei, maar toen hij begon te eten en zei dat het meeviel begon ik van gedachte te veranderen. Ik heb een klein stukje van de staart geproefd (wat eigenlijk gewoon als een korstje proefde) maar tegen dat ik mezelf had overtuigd om toch een stukje lichaam te proeven, had hij alles al binnen. Misschien voor een volgende keer... Ik heb dan maar een zoet dessert gepakt: gefrituurd ijs. Blijkbaar kennen we dat in België ook, maar ik had het nog nooit gegeten en kende het niet. Het is een bolletje ijs, met daar rond opgeklopt eiwit. Dit steken ze dan heel even in de frituur en dan krijg je een bol met een krokant en warm buitenrandje en vanbinnen ijs. Eigenlijk best wel lekker!
Achter het marktje hebben we daar nog even in de buurt rondgelopen en hebben we nog enkele rommelmarktjes bezocht. Maar we zijn op tijd terug naar huis gegaan want we waren moe van de hele dag rond te lopen. Het was leuk maar best wel vermoeiend. 's Avonds nog naar een filmpje gekeken en dan in ons bedje gekropen.
x
hebt ge de belgische jentheaap gezien??
En zijn de beestjes daar dan ook allemaal veel groter dan in de Zoo van Antwerpen?