elisainchina.reismee.nl

Namiddag vrijaf

Ik had deze middag een vrije namiddag en dus ook een extra lang weekend. Maandag is het hier ook een feestdag, dus we hadden al een lang weekend, maar met vanmiddag erbij is het helemaal goed! Ik zit net aan de helft van mijn stage, dus zie het beetje als een kleine vakantie.
Er had vanmorgen niets te doen op mijn werk en mijn bazin was er ook niet. Daar bovenop hebben we nog eens problemen met onze server, dus voor andere collega's kon ik ook niet veel doen omdat we maar met een beperkt aantal mensen op de serverkonden (waar alle bestanden staan). Ik kreeg mijn bazin op een bepaald moment aan de telefoon en heb haar gevraagd wat ik nog kon doen. Ik moest nog een mail sturen met enkele bestanden in en mocht 's middags naar huis gaan! Ik was echt blij, eens een dagje niet zo lang werken en eens vroeger thuis zijn, heerlijk! Bovendien is het hier vandaag echt mooi weer en heb ik ervan geprofiteerd om een wandeling te maken door Beijing.
Ik ben thuis vertrokken en had eigenlijk geen eindbestemming of route in mijn hoofd. Ik ben door allerlei kleine steegjes (=hutongs) gelopen om eens het echte straatleven van Beijing te zien, buiten de grote, drukke straten. Heb er eigenlijk best wel van genoten, zo in het zonnetje, op het gemakje. En ik ben een paar dingen tegen gekomen waarvan ik niet wist dat ze er waren. Zo kwam ik een paleis tegen van een of andere koning, met allemaal tuinen errond. Ben wel niet binnengeweest, maar heb wel een kijkje van ver genomen. Ik ben een oefenschool tegengekomen van de Olympische Spelen. Waarschijnlijk trainden de atleten daar dan. En ik heb een ritje gemaakt in een risjka. Vré grappig eigenlijk. Wou het eerst niet doen, maar nadat ik heel wat van de prijs had afgedaan, dacht ik gewoon eens opt gemakje een toertje te doen en ondertussen te genieten van het uitzicht. Het is eigenlijk ook wel best een grappig zicht: jij zit dan op een bankje (je krijgt zelfs een dekentje voor moest het te koud zijn) en voor je is er iemand aan het fietsen om het ding vooruit te krijgen. Ik heb een toer gemaakt door de kleine hutongs en langs een mooi meer. Het was niet zo lang, maar ik heb er wel van genoten. Daarna heb ik mijn toch te voet verder gezet, nog steeds door de kleine straatjes. Ik ben de drum&bell tower nog tegengekomen, maar ook daar ben ik niet binnengeweest omdat het bijna sluitingstijd was en ik het de moeite niet meer vond om nog kaartjes te kopen. Ik zal het nog wel eens bezoeken met Katrien en Henry erbij want het zag er best de moeite uit. Op het einde wist ik echt niet waar ik me bevond, ik ben gewoon op het gevoel straatjes in en uit gelopen, tot ik uiteindelijk in de buurt van Henry zijn appartement uitkwam (wat toch wel een eindje van ons appartement is). Had dus redelijk wat gestapt. Voor de terugweg heb ik wel de metro genomen. Heb dus een fijne namiddag gehad en was blij dat ik wat buiten kon rondlopen met het zonnetje, in plaats van binnen aan mijn bureau te zitten.
Vanavond gaan we uit eten met Henry zijn collega's erbij, daarna misschien nog een feestje en morgenvroeg nemen we de trein naar Tianjin, een havenstad dichtbij de zee. Er staat dus een druk weekend voor de boeg, met veel uitstapjes.

x

papa

Leuke ervaring.

annie

paasdagenknipoogje van annie voor jou en co!
een toffe collega v mij reist nu 2 weken in Beijing...heeft ook heel druk programma!
gewoon leuk weetje!